Megakraan op transport bij Broekman Logistics

Op 16 en 17 juni vindt er een mega-operatie plaats bij Broekman Logistics Terminal in de Waalhaven. Het gaat om het laden van een Liebherr kraan van meer dan 50 meter hoog, 700 ton zwaar en is opgebouwd door Sarens met assistentie van Broekman Project Services. Uiteindelijk wordt de kraan geleverd bij APMT op de Maasvlakte II.

De kraan is als bouwpakket aangekomen in een zeeschip en is vervolgens op een stuk terrein van 10.000m2  in 9 weken op de terminal van Broekman Project Services gebouwd. De kraan is dusdanig groot dat het verplaatsen ervan in twee fases gebeurt: op donderdag werd de kraan naar de kade gereden, en vrijdag gaat het gevaarte vanaf de kade op ponton en vervolgens gevaren naar de Maasvlakte II.

Jos Masselink, General Manager Project Services: “ Broekman Logistics gaat geen uitdaging uit de weg. Dus toen Sarens ons vroeg of wij mogelijkheden op de terminal hadden, hebben wij direct ja gezegd.”

Gezien de breedte van het transport – 40 meter – moesten er nog wel aanpassingen worden gedaan om de kraan veilig naar de waterzijde te transporteren. Dit transport vindt plaats met 2 dubbele 18-lijns SPMT’s.