MHI Vestas vestigt in Eemshaven voor onderhoud windmolenpark op zee

Het bedrijf MHI Vestas heeft de Eemshaven uitgekozen als servicebasis om 15 jaar lang het onderhoud en de exploitatie uit te voeren van de 33 Vestas turbines van het windpark Deutsche Bucht in het Duitse deel van de Noordzee. Vanuit het splinternieuwe onderkomen van DHSS aan de Beatrixhaven gaat MHI Vestas het onderhoud organiseren. Daarmee heeft DHSS zijn eerste vaste klant binnengehaald. Voor de Eemshaven is het gerenommeerde MHI Vestas een mooie toevoeging aan de met offshore wind gerelateerde bedrijven.

Bijzonder is dat dit windpark Deutsche Bucht als eerste offshore windpark ter wereld de Mono Bucket-fundering gaat testen onder commerciële bedrijfsomstandigheden, met plannen voor twee stuks V164-8,4 MW.

Energie voor 178.000 huishoudens

In totaal gaat het park genoeg duurzame energie opleveren voor meer dan 178.000 huishoudens. De CO2-emissie gaat hierdoor met meer dan 360.000 ton per jaar omlaag met het oog op de doelstellingen voor CO2-reductie van de Duitse overheid.

DHSS supportbasis

De splinternieuwe DHSS supportbasis in de Eemshaven, voorzien van een magazijn met temperatuurregeling, een vloeistofdicht terrein en kantoorfaciliteiten, is eind 2018 opgeleverd en heeft nu met MHI Vestas zijn eerste klant binnengehaald op het gebied van exploitatie en onderhoud (O&M).

Deutsche Bucht 4e O&M-basis in Eemshaven

Deutsche Bucht is het 4e windpark dat O&M laat uitvoeren vanuit de Eemshaven. Eerder al kozen Siemens Gamesa en Merkur Offshore voor de Eemshaven als offshore service hub. Siemens Gamesa onderhoudt de windparken Gemini en Veja Mate en Merkur Offshore het gelijknamige windpark bestaande uit General Electric turbines.