Micanti haalt groeikapitaal op voor wereldwijde expansie

Het Nederlandse maritiem technologisch bedrijf Micanti heeft vandaag een investeringsronde gesloten met Pindustry. Pindustry is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die investeert in innovatieve industriële ondernemingen. Deze financiering stelt Micanti in staat om de verkoop van haar gepatenteerde antifouling wereldwijd op te schalen.

Micanti heeft een 100% milieuvriendelijke antifouling ontwikkeld, genaamd Thorn-D®. Antifoulings beschermen de romp van het schip onderwater tegen aangroei van bijvoorbeeld mosselen en zeepokken. Deze aangroei zorgt voor extra brandstoftoename en remt de snelheid van schepen. Door de bijzondere fysische eigenschappen van Thorn-D® is het volledig duurzaam en werkt het langduriger en effectiever dan bestaande antifoulings. Hierdoor kan er met Thorn-D® op een milieuvriendelijke manier een forse besparing op brandstofkosten en efficiency worden gerealiseerd.

Uitbreiding
Op dit moment is Micanti met name actief in de offshore sector in Nederland en het Midden Oosten. Damen Shipyards, Fugro, Vroon, Halul Offshore, en Dockwise hebben reeds gekozen om met de antifouling van Micanti te werken.  Azië, Amerika en Europa tonen veel interesse in Thorn-D®. Uitbreiding wordt ook gezocht in andere submarkten binnen de maritieme wereld, zoals het cargo segment.

Eric Pieters, mede-eigenaar van Micanti: “Sinds 2012 is het product commercieel beschikbaar voor schepen wereldwijd. In de afgelopen 3 jaar hebben we succes na succes geboekt. Erkenning door het winnen van twee prestigieuze awards droegen ook bij aan onze goede naam in de maritieme wereld. We zijn als bedrijf heel snel gegroeid en merken dat de vraag naar Thorn-D® groot blijft en nog steeds groeit. Om die kansen het hoofd te kunnen bieden, zijn we erg blij met de investering van Pindustry. Deze bestaat namelijk niet alleen uit de nodige financiële middelen om onze lange termijn ambities waar te kunnen maken, Pindustry gaat ons ook met strategisch management bijstaan.”

Tjalko Reedijk, investeerder en mede-eigenaar van Pindustry: “We komen regelmatig interessante bedrijven tegen die behoefte hebben aan kapitaal. De P staat voor Partner om duidelijk te maken dat wij als investeerder nauw optrekken met het management van het betreffende bedrijf. Pindustry gaat Micanti helpen met internationalisering. Niet alleen met een financiële injectie, maar ook met strategisch advies. Wij willen met onze kennis en expertise onder andere op het gebied van strategie, internationalisering en industriële productontwikkeling een bijdrage leveren aan het toekomstige succes van Micanti.”

Rik Breur, oprichter en CEO van Micanti: “Door de grote belangstelling naar een milieuvriendelijke en effectieve antifouling is de vraag naar Thorn-D®  enorm toegenomen. We zijn zeer verheugd met de investering van Pindustry. Met deze groeifinanciering en de toegang tot het kennisnetwerk van Pindustry, kunnen we de wereldwijde groei van Micanti op een gecontroleerde wijze uitvoeren. Daarnaast stelt het ons in staat om nieuwe producten te ontwikkelen en die de komende jaren op de markt te brengen.

Meer… Micanti