Micanti’s gifvrije antifouling folie wint verkiezing MKB Innovatie Top 100

  • binnenland

Micanti

Prestigieuze award voor innovatieve ondernemers met groeiambitie
Het Nederlandse maritiem technologisch bedrijf Micanti heeft een 100% milieuvriendelijke folie ontwikkeld voor het beschermen van het onderwaterschip tegen aangroei. Het principe is gebaseerd op kleine stekeltjes, die het voor organismen erg onaantrekkelijk maakt om zich er aan te hechten. Het innovatieve karakter van deze uitvinding en de succesvolle introductie ervan binnen de wereldwijde professionele scheepvaart industrie heeft Micanti nu de eerste plaats van de MKB Innovatie Top 100 opgeleverd. De MKB Innovatie top 100 is de grootste en meest prestigieuze innovatie award van Nederland.

De zogenoemde Thorn-D-folie is ontwikkeld door Micanti oprichter Dr. Ir. Rik Breur. De miljoenen minuscule stekeltjes of haartjes op de folie zijn veerkrachtig en trillen constant door de waterbeweging. De trillende stekeltjes maken het onderwaterschip onaantrekkelijk voor organismen. De nylon stekeltjes zijn vergelijkbaar met de stekelige haartjes waarmee organismen in de onderwaterwereld aangroei tegengaan. Met Thorn-D is het mogelijk om alle vormen van macro-aangroei ( denk aan mosselen, zeepokken, marco-algen en dergelijke) te weren.

Eric Pieters, mede-eigenaar van Micanti “Sinds 2012 is het product commercieel beschikbaar voor schepen wereldwijd en de lancering is zeer succesvol verlopen. In de afgelopen 2 jaar noteerden we als bedrijf zogenaamde ‘double digit growth’ en groeien we dus heel snel. De grootste successen worden geboekt in het Midden Oosten in de professionele scheepsvaart. Maar we gaan langzaam maar zeker naar een wereldwijde klantenkring. Azië, Amerika en Europa tonen veel interesse. Het winnen van een prestigieuze titel als MKB Innovatie Top 100 is een geweldige stimulans voor ons. ”

Het succes van Thorn-D is voor Micanti makkelijk te verklaren. Met een levensduur van minimaal 5 jaar besparen scheepseigenaren tijd en kosten, doordat een schip brandstof bespaart omdat aangroei weg blijft en minder frequent uit de vaart genomen dient te worden om gecoat te worden. Daarbij werkt de folie als het schip vaart, maar ook als het aangemeerd is.

Meer… Micanti 

Related news

List of related news articles