Michiel de Ruyter-route in Het Scheepvaartmuseum wegens succes verlengd

Het programma ‘Held in zicht’ rondom Michiel de Ruyter in Het Scheepvaartmuseum wordt druk bezocht, net als de speelfilm ‘Michiel de Ruyter’. Deze film beleefde zijn wereldpremière in het museum. Wegens dit enorme succes worden de tentoonstelling en het programma rond Michiel de Ruyter verlengd tot en met 30 juni 2015. Het Scheepvaartmuseum geeft op deze manier nog meer bezoekers, bioscoopgangers en scholieren de gelegenheid om de Michiel de Ruyter-route door de tentoonstellingen te volgen, mee te doen aan stadswandelingen en een extra concert bij te wonen met muziek uit De Ruyter’s tijd.

De activiteiten rondom ‘Held in zicht’ vertellen over het levensverhaal van Michiel de Ruyter. Bezoekers leren meer over zijn verhaal in een speciale route door het museum langs topstukken over de legendarische admiraal. Veertig voorwerpen uit de collectie zijn alleen bij deze gelegenheid te bezichtigen.

Extra rondleidingen en concerten
De route en aanvullende tentoonstelling blijven ruim twee maanden langer geopend, dagelijks tot eind juni. Ook het educatieve Michiel de Ruyter-programma voor schoolklassen is uitzonderlijk populair en wordt verlengd. Naast de tentoonstelling en het educatieprogramma zijn er nieuwe familierondleidingen gepland. Daarnaast  zijn er extra stadswandelingen ‘Koopwaar en kruitdamp: In het voetspoor van Michiel de Ruyter’ langs tal van plekken waar Michiel de Ruyter in de Gouden Eeuw ook kwam, zoals zijn woonhuis tegenover het museum. Op de zondagen 10 mei en 14 juni kunnen bezoekers nieuwe klassieke concerten bijwonen met muziek uit de Gouden Eeuw, in samenwerking met Conservatorium van Amsterdam.

Verdiepende artikelen online
De experts van het museum hebben artikelen geschreven over de legendarische admiraal, die online te lezen zijn op de website van het museum. Daarin valt nog meer te ontdekken over Michiel de Ruyter, zijn loopbaan en de zeeslagen die hem tot held maakten.

Meer… Het Scheepvaartmuseum