Miljoenste bezoeker FutureLand op Maasvlakte verrast met diner in glazen container

Futureland, het informatiecentrum op de Maasvlakte, heeft donderdag de miljoenste bezoeker mogen ontvangen. Lisette Roselaar uit Hellevoetsluis werd verrast met een diner voor het hele gezin in een glazen container in het midden van de enorme fundatiepalen van Sif Group met uitzicht op de Prinses Amaliahaven en de terminals van APM Terminals en Rotterdam World Gateway. 

Lisette Roselaar was blij verrast: “We kwamen naar FutureLand voor het terugbrengen van de spreekbeurtbox waarmee onze zoon z’n spreekbeurt heeft gehouden. We waren compleet overdonderd. We komen hier wel vaker. Maar een etentje op zo’n bijzondere plek middenin de haven maak je natuurlijk nooit meer mee. Wel jammer van dit herfstweer.”

Expositie Nieuwe Waterweg
In FutureLand ervaren bezoekers hoe het nieuwste en modernste havengebied van Nederland in zee is aangelegd en hoe dit gebied in ontwikkeling is. Daarnaast maken ze kennis met andere actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse haven, zoals de overstap naar hernieuwbare energiebronnen, de aanleg van Offshore Center Rotterdam en binnenkort over de grootschalige verdieping van de Nieuwe Waterweg in een nieuwe, tijdelijke expositie. Naast de doorlopende en interactieve tentoonstelling beleven bezoekers de haven ook op tal van andere manieren. Zoals met culinaire events, tijdens bijzondere fotografieworkshops en met de rondritten van de FutureLand Express en rondvaarten met de FutureLand Ferry.

FutureLand werd in 2009 geopend om geïnteresseerden uit heel het land, én ver daarbuiten, kennis te laten maken met het grootste infrastructurele project dat op dat moment in Nederland in uitvoering ging. Toenmalig Koningin Beatrix was de eerste bezoeker. Sindsdien ontvangt het informatiecentrum gemiddeld ruim 100.000 bezoekers op jaarbasis. In 2013 zat de klus er voor de waterbouwers op: nieuw land was opgespoten, kademuren en infrastructuur als wegen, spoor en viaducten waren gerealiseerd. De eerste bedrijven op Maasvlakte 2 gingen van start met de inrichting van hun terminals. De aantrekkingskracht van FutureLand blijft onverminderd groot. Tot op de dag van vandaag, waarop de miljoenste bezoeker een feit is.