Minister Van der Hoeven reikt maritieme prijzen uit

Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) is hoofdgast op het Maritime Awards Gala, op donderdag 6 november in het World Forum Convention Centre in Den Haag. De Nederlandse maritieme industrie bundelt met dit topevenement de uitreiking van vijf belangrijke awards.

De vijf prijzen – de KNVTS Schip van het Jaar Prijs, de HME Maritime Innovation Award, de VNSI Timmersprijs, de HISWA Excellence Award en nieuw dit jaar: de KVNR Zeescheepvaartprijs – hebben hun eigen karakter en individuele glans. De gezamenlijke uitreiking zal de winnaars echter nog meer in de schijnwerpers zetten. Zo’n 700 gasten uit de top van de maritieme industrie, overheid en politiek worden verwacht voor de derde editie van deze netwerkbijeenkomst. Het programma wordt geleid door Roelof Hemmen, nieuwslezer bij RTL, en is omlijst met spectaculair entertainment. .

KNVTS Schip van het Jaar Prijs
Deze prijs wordt toegekend aan een schip dat in het voorafgaande kalenderjaar in Nederland is opgeleverd en dat in alle opzichten het meest innovatief is. Aanmeldingen kunnen plaatsvinden in vijf categorieën: Zeevaart, Binnenvaart, Visserij, Jachtbouw en Specials.

HME Maritime Innovation Award
Elk Nederlands bedrijf dat recentelijk een nieuw product, dienst of proces voor de maritieme industrie heeft geleverd, komt in aanmerking. De winnende inzending moet in de praktijk toegepast zijn, minimaal eenmaal verkocht zijn aan een relevante marktpartij en over voldoende exportpotentieel beschikken.

VNSI Timmersprijs
Deze prijs is bedoeld voor jonge ontwerpers die vernieuwend zijn in hun scheepsontwerpen. Het gaat daarbij om de wijze waarop, en de methoden en gereedschappen waarmee een ontwerp van deelsystemen van een schip tot stand komt.

HISWA Excellence Award
Hiervoor in aanmerking komen personen die voor het aanzien van de Nederlandse maritieme maakindustrie (de jachtbouw en maritieme dienstverleners zoals architectenbureaus en toeleveranciers) van groot belang zijn (geweest).

KVNR Zeescheepvaartprijs
Deze prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en is bedoeld voor bij de KVNR aangesloten rederijen. Om kans te maken is een bijzondere innovatie op het gebied van maritieme arbeidsmarkt, milieu of het beheer van schepen vereist.

Het Maritime Awards Gala is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied (KNVTS), Vereniging Holland Marine Equipment (HME), Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie (VNSI), HISWA Vereniging en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). Deze vijf organisaties werken nauw samen met de Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw (NISS). Meer informatie vindt u op de website: www.maritime-awards.nl.

Bron: Maritime Awards Gala 2008, 23-06-2008;