ms Koningsdam bereikt nieuwe mijlpaal

Holland America Line vierde donderdag een nieuwe mijlpaal met de verlegging van het nieuwste schip van de vloot het ms Koningsdam. Het schip is bij de Fincantieri’s Marghera scheepswerf in Italië van het droogdok naar het afbouwdok verplaatst.

Het laatste gedeelte van de bouw van het schip en de interieurinrichting zal bij het afbouwdok plaatsvinden. Hier blijft het schip liggen totdat het 31 maart 2016 officieel wordt afgeleverd.

“De bouw van een schip heeft veel belangrijke mijlpalen en de verlegging van het droogdok naar het afbouwdok is vooral symbolisch,” aldus Orlando Ashford, president van Holland America Line. “De verlegging betekent dat het moment dat we het ms Koningsdam bij onze vloot kunnen verwelkomen steeds dichterbij komt. Dat het schip nu in het water ligt maakt het voor onze trouwe gasten, reisagenten, partners en werknemers nog spannender.’’

Op 26 februari is een munt ceremonie gehouden. Gedurende de ceremonie was Tineke Schröder “madrina” van het schip. Mevrouw Schröder, vrouw van Martin Schröder, oprichter van Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair, is een zeer gewaardeerd lid van de Mariner Society van Holland America Line.

Twee gouden munten werden tijdens de ceremonie aan de voorste mast van het schip gelast om geluk te brengen. Dit werd gedaan door Tineke Schröder, Antonio Quintano, directeur van Fincantieri Shipyard en Keith Taylor, executive vice-president van Fleet Operations bij Holland America Line. De ceremonie werd afgesloten met toespraken en een zegening door de kapelaan van de scheepswerf. Op de twee gouden munten staat een afdruk van Koning Willem-Alexander. De naam van het schip is een eerbetoon aan onze eerste koning in meer dan 100 jaar.

Coins in Koningsdam Coin Ceremony

Meer… Holland America Line