MSC Cruises blijft innoveren; eerste rederij met productbrochure

Ruim 300 jaar zeevarende geschiedenis, reizen naar 72 landen en tot dusver een totaal van 11 miljoen passagiers. MSC Cruises is een rederij met kennis, ervaring en een prachtige vloot voor onbezorgd vakantieplezier. Innovatie zit de Mediterrane rederij in het bloed, zo blijkt maar weer nu MSC Cruises als eerste rederij ooit een volledige productbrochure lanceert. Hierin staan alle ins en outs over het bedrijf, de schepen en de cruises. Dat reizigers te spreken zijn over MSC Cruises laten ook de onlangs bekendgemaakte Zoover Awards 2014 zien. De cruisemaatschappij wordt beloond met een 9,1 voor service, een 8,9 voor het reisaanbod en een 8,9 voor de informatiekwaliteit op de website. Cruises zijn nog steeds in opmars en wie met MSC vaart begrijpt heel goed waarom.

Mediterrane vibe
Het begon allemaal in 1675, toen de Italiaanse Aponte familie voor de eerste keer het ruime sop koos. Inmiddels beschikt de rederij over een vloot van meer dan 400 containerschepen en twaalf elegante en luxe uitgevoerde cruiseschepen. MSC staat voor Mediterranean Shipping Company en die mediterrane vibe geeft de cruises net dat extra stukje ontspanning. Genieten – van lekker eten, van mooie dingen, van elkaar – kunnen Zuid-Europeanen tenslotte als geen ander. MSC Cruises biedt complete en onbezorgde vakanties, zo blijkt ook uit de gloednieuwe productbrochure. MSC biedt meer zeezicht dan andere rederijen en maar liefst 65% van de hutten zijn voorzien van balkon. Dankzij het ruime aanbod aan restaurants, clubs, bars, entertainment, sport- en relaxmogelijkheden zijn de schepen een bestemming op zich. Van jong tot oud en van Europa tot Australië.

Constant in beweging
MSC Cruises is als rederij constant in beweging, op de grote oceanen en in haar eigen ontwikkeling. Vorig jaar werd het nieuwe schip MSC Preziosa gedoopt en ieder jaar kiezen meer reizigers voor een cruise met MSC. Op dit moment hebben ruim 11 miljoen passagiers met de maatschappij gereisd en daar komen elk dag nieuwe reizigers bij. Om alle passagiers het beste te bieden besteedt MSC maar liefst 3.230 uur per jaar aan het trainen van haar 14.600 medewerkers. Het is dan ook niet vreemd dat MSC met een gemiddelde van 8,9 in de Zoover Awards zeer hoog gewaardeerd wordt door de consument. Klanten zijn met name te spreken over de service (9,1), het reisaanbod (8,9) en de kwaliteit van de informatie op de website (8,9). Daar komt nu een uitgebreide en informatieve productbrochure bij, om klanten nog beter te informeren over wat ze aan boord en op reis kunnen verwachten.

Over MSC Cruises
MSC Cruises opereert wereldwijd en is marktleider in de méditerranée, Zuid-Afrika en Brazilië. Het gehele jaar vaart MSC Cruises over de Middellandse Zee en Caribbean en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, de Canarische Eilanden en de Verenigde Arabische Emiraten. De moderne vloot van MSC Cruises bestaat uit twaalf schepen: de Fantasia klasse MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida en MSC Fantasia; de Musica klasse MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica en uit de Lirica klasse MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera en MSC Lirica. MSC Cruises is de enige rederij ter wereld in het bezit van de 7 Golden Pearls-award, uitgereikt door Bureau Veritas voor het hoge niveau van management en milieubescherming. Ook is de rederij in het bezit van de ISO9001 en ISO22000 certificering voor de voedselkwaliteit en -veiligheid, zowel aan wal als aan boord. MSC Cruises is er van overtuigd dat wereldwijd leiderschap een belangrijke verantwoordelijkheid met zich mee brengt ten opzichte van de menselijke en fysieke omgeving waarin zij zich bevindt. Sinds 2009 heeft MSC Cruises daarom een partnership met UNICEF om gezamenlijk bij te dragen aan projecten voor kwaliteitsonderwijs in Brazilië, waarbij tot op de dag van vandaag al meer dan 3 miljoen Euro is opgehaald. De partnership is in 2014 vernieuwd, waarbij de focus ligt op het ondersteunen van UNICEF bij het aanpakken van hongersnood en ondervoeding bij kinderen in ontwikkelingslanden. Voor meer informatie over MSC Cruises zie www.msccruises.nl.