Museumkids, Museumburen en Museumweekend

ReddingmaatschappijMuseumRijkers

Het belooft een drukke week te worden bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Woensdag 2 april is het de hele dag Museumkids, waar kinderen niet alleen gratis toegang hebben tot het museum, maar ook nog eens hun eigen kleine reddingboot kunnen gaan beschilderen, die ze mee naar huis mogen nemen! Er dient wel een ouder/verzorger als begeleiding mee te gaan.

Op vrijdag 4 april in de avond, van 19.00u tot 21.00u zijn alle buren (mensen die wonen in postcode 1781) uitgenodigd middels een persoonlijk ontvangen briefkaart om zich in te schrijven voor museumburen. Op die avond is het museum gratis geopend voor alle mensen die zich hebben ingeschreven, en kunnen alle buren eens een kijkje komen nemen voor de verbouwing, die vanaf november ook in het pand gaat plaats vinden. Op de avond zelf is er uitleg over de verbouwing en krijgt men een indruk hoe het eruit gaat zien. Daarnaast treed het Nieuwedieper Visserkoor op met de bekende dirigent Paul Sander en pianiste Lea Paliczova en zullen zij voor een unieke sfeer gaan zorgen op deze bijzondere avond.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar dus wees er vlug bij met inschrijven!

En het weekend, de hele zaterdag en zondag (5 en 6 april) is het museumweekend, en dan is het museum voor slechts €1,- geopend voor alle bezoekers. Tevens kunnen kinderen een speciale gratis speurtocht doen ‘redder worden in één dag’. Ook vaart de historische reddingboot de Johan de Witt weer, en kan men een vaartochtje maken.

Ook de net geopende tentoonstelling ‘Redders van boven , luchtfotografie van de KNRM in actie’ is gratis te bezichtigen tijdens alle activiteiten voor alle bezoekers.

Tot ziens in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

 

Related news

List of related news articles