Museumweek in Baggermuseum

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht doet mee aan de museumweek van 18 tot 26 april. Elke bezoeker ontvangt in de museumweek gratis koffie of thee met een baggermolenkoekje. Voor de kinderen is er limonade.

Het pronkstuk tijdens de museumweek is het schaalmodel van de tinbaggermolen “Karimata”. De bezoeker maakt van zich zelf een foto, een selfie, met op de achtergrond de “Karimata” of een ander gekozen “gouden object”. Volg de aanwijzingen voor het uploaden van de selfie. Met een beetje geluk win je een Museumkaart. Ga naar www.baggermuseum.nl en klik op de aanduiding “nationale museumweek 18-26 april 2015”. Via de knop “musea” toets je in het zoekkader “baggermuseum” en klik op “meer informatie”.

Het Nationaal Baggermuseum is een beleving op zich. Maar bezoek ook de fraaie tentoonstelling “Tinwinning op Billiton”, het vroegere Nederlands Indië. Tijdens de museumweek wordt elke dag een film gedraaid rond 15:30 uur in de filmzaal van het Baggermuseum. Het filmprogramma van dag tot dag is te vinden op de website. In de tuin van het baggermuseum staat het Koetshuis waar een snijkopzuiger gedemonstreerd wordt. In de paviljoens kan je Amersfoort aan zee zien.

Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.