MV Drive van IHC Merwede en Vacon gepresenteerd aan President Obama

  • buitenland

De Amerikaanse president Barack Obama heeft op woensdag 15 januari jl. een bezoek gebracht aan de R&D-locatie van Vacon in Durham, North Caroline, USA, waar hem een voorbeeld van het geavanceerde equipment van IHC Merwede werd gedemonstreerd, de pilot-versie van de Medium Voltage (MV) Drive.

IHC Merwede heeft de MV Drive in samenwerking met Vacon ontworpen. Deze MV Drive is gebouwd bij IHC Merwede in Sliedrecht en vervolgens door Vacon in Durham afgebouwd en getest.

De 4,16 kilovolt drive is speciaal ontworpen voor maritieme toepassingen en is bestand tegen zware trillingen, vervuilde omgevingen en hoge temperaturen. De watergekoelde frequentie omvormer is verkrijgbaar in de range van 1 – 11 megawatt en zal door IHC Merwede worden toegepast op bagger en offshore schepen. De drive is in staat om het toerental van elektrische motoren op een energie-efficiënte wijze te variëren.

Joti Hakkert, directeur van IHC Motion Control & Automation: “We bieden geïntegreerde, op maat gemaakte en innovatieve systemen – zoals de MV Drive – aan de maritieme industrie in samenwerking met ons wereldwijde netwerk. Het is een hele eer dat ons innovatieve product tijdens deze belangrijke gebeurtenis te zien was bij het R&D-centrum van onze partner Vacon.”

Bram Roelse, COO van IHC Merwede voegt toe: “IHC Merwede werkt continue aan de verdere ontwikkeling van moderne technologie in de bagger, mijnbouw en offshore markten. De link naar Vacon is één van de initiatieven die ons helpt onze positie als de ‘technology innovator’ verder te versterken.”

Meer… IHC Merwede

Related news

List of related news articles