Na 105 jaar komt er een tweede Titanic

Titanic werd op 31 mei in 1911 te water gelaten. Nu, 105 jaar later gaat de Australische miljardair Clive Palmer Titanic II laten bouwen. Het schip wordt in China gebouwd en haar eerste reis zal in 2018 zijn.

Titanic II wordt 270 meter lang, iets langer dan de eerste versie. Ze heeft negen dekken en wordt 53 meter hoog met een maximum snelheid van 24 knopen. Er is plaats voor 2.400 passagiers, dat zijn er 177 meer dan Titanic, en voor 900 bemanningsleden. Er zijn genoeg reddingsboten aan boord en het schip wordt iets breder dan Titanic om aan de veiligheidseisen van nu te voldoen. De bouw op basis van het ‘onzinkbare schip’ gaat zo’n 600 miljoen dollar kosten.

De romp van het schip zal worden gelast en niet geklonken zoals bij Titanic.

In eerste instantie zou Titanic II ook gebouwd worden bij Harland & Wolff, Belfast in het Verenigd Koninkrijk en ook de oorspronkelijke eerste route varen van Belfast naar New York. Vanwege de grote omvang van dit project zou Harland & Wolff zo’n twee jaar voorbereiding nodig hebben om het schip te bouwen. Hierdoor heeft de miljardair gekozen voor de bouw van het schip in China bij scheepswerf CSC Jinling waardoor de planning is veranderd.

 

Related news

List of related news articles