Nakilat Damen Shipyards Qatar viert vijfjarig bestaan

  • binnenland

Op 23 oktober werd het vijfjarige bestaan van Nakilat Damen Shipyards gevierd. 

NDSQ werd in 2010 opgericht als gezamenlijke onderneming tussen Qatar Gas Transport Company Ltd. (Nakilat) en Damen Shipyards Group. De werf, gelegen in de noordoostelijke hoek van Qatar, heeft in het midden van de Arabische Golf een ideale ligging en is in staat om schepen tot 170 meter lengte in staal, aluminium en composieten te bouwen. Door deze schepen in Qatar te bouwen ondersteunt het NDSQ de economische diversificatie en ontwikkelingsstrategie van het Qatar National Vision.

NDSQ heeft met twee 180-meter lange, volledig geklimatiseerde overdekte hallen één van de grootste installaties in de wereld voor lakverf en reparatie voor de superjachtindustrie. De werf bouwt momenteel twee 71-meterlange fast diving schepen met afwerking op jachtniveau en heeft al een aantal reparatieprojecten voor jachten uitgevoerd.

Arnout Damen, COO Damen Shipyards Group: “We zijn trots om schepen te leveren voor het Hamad Port Project volgend jaar. Vier ASD Tugs 2913, drie Stan Tugs 1606 en vier Stan Pilot 1505 schepen. We hebben nu ook een intentieverklaring in handen van de Qatar Emiri Naval Forces voor een diving support schip en zes marinepatrouilleschepen”.

Om te voldoen aan de internationale normen en de eisen van de offshore olie- en gasindustrie is NDSQ gecertificeerd met ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2004 en OHSAS 18001: 2007. “We zijn trots om te kunnen melden dat we sinds de start van ons bedrijf momenteel meer dan 9 miljoen uur zonder arbeidsongevallen hebben gehad” aldus Arnout Damen.

Meer… Damen 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten