Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers bekroond als Kidsproof museum!

SarahDorus Rijkers

Woensdag 28 mei 2014 is het Nationaal Reddingmuseum uitgeroepen door de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging als Kidsproof museum met een gemiddeld cijfer van een 8.4! Hiermee staat het museum landelijk op de achtste plaats van allerleukste musea voor kinderen! Een prachtige prestatie van de ruim vierhonderd geregistreerde musea die ons land kent!

Gedurende het afgelopen jaar konden kinderen, als museuminspecteur, een inspectie van het door hen bezochte museum, insturen via de site www.museumkids.nl. Op diverse categorieën konden musea punten scoren, zoals gastvrijheid en activiteiten en of er wat te leren en ontdekken viel. Het Nationaal Reddingmuseum kwam hierbij erg goed naar voren. Met maar liefst een 8.4 werd het museum gemiddeld beoordeeld.

In de vragenlijst die de museuminspecteurs moesten invullen stonden ook een paar open vragen, zoals de vraag ‘Wat zou je veranderen als je een dag directeur van het museum zou zijn?’ Veel kinderen antwoorden dat ze niks zouden veranderen, maar Joep leek het een goed idee om een filmpje te laten zien, waarop het kind van een redder iets vertelt over hoe het is als je vader of moeder bij de KNRM vrijwilliger is. Dat vindt het Nationaal Reddingmuseum ook een goed idee, net als vele andere aanbevelingen, echter het voorstel van Marlou (5 jaar) om een prinsessenkamer te maken is nog in overleg…

Het Nationaal Reddingmuseum, dat bijna in zijn geheel draait op vrijwilligers is bijzonder trots om het predicaat Kidsproof museum te mogen dragen, en nodigt u bij deze ook van harte uit om zelf met uw (klein)kinderen te komen ontdekken waarom het museum nu zo ontzettend leuk is voor kinderen!
Wist u trouwens ook dat het museum hele leuke kindermiddagen in de vakanties heeft? Tevens kunt u er ook fantastische kinderfeestjes vieren! Voor meer info, kijk op de site: www.reddingmuseum.nl