Nauplius bouwt werkschepen voor viskwekerij in Noorwegen

Het Nederlandse Nauplius Workboats is gestart met de productie van twee nieuw ontwikkelde Landing Utility Vessels voor Marine Harvest. De schepen hebben een hogere productiviteit en dragen bij aan een efficiënte workflow. De schepen N009 en N010 worden medio 2018 opgeleverd. De N009 & N010 Landing Utility Vessels zijn ontworpen door Argos Engineering.

De schepen zijn een kruising tussen een traditioneel Landing Utility Vessel en een Multi Cat. Ze combineren de traditionele dek lay-out van een Multi Cat met de boeg van een traditioneel Landing Utility Vessel, waarmee de N009 en de N010 gemakkelijk op scheepshellingen kunnen laden. Beide werkboten steken dieper waardoor er ruimte is gemaakt voor accommodatie onder het dek met twee slaapcabines.

Nauplius Workboats heeft in de nieuwe werkboten een werkruimte over de volledige lengte van het schip ontwikkeld aan de viskwekerij zijde. Waar een traditioneel Landing Utility Vessel het dekhuis op de achterzijde van het dek heeft. Daardoor wordt de workflow verbeterd en is het mogelijk om een grotere kraan te installeren. De N009 en N010 zijn stabiele zeewaardige schepen die 60 mijl uit de kust mogen varen. En de schepen zijn volledig gemetalliseerd en antiseptisch ontworpen om het risico op besmetting van de vis te minimaliseren.