Naval Group start dochteronderneming in Nederland

Naval Group, een internationaal bedrijf actief in de marinebouw is een dochteronderneming in Nederland gestart. Naval Group is een internationaal hightechbedrijf dat onderzeeboten en oppervlakteschepen ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Daarnaast levert Naval Group diensten aan scheepswerven en marinebases. Het belangrijkste doel van Naval Group Netherlands is het opzetten van het productieproces van de nieuwe generatie Walrusklasse onderzeeboten, waarbij gebruik gemaakt wordt van het Nederlandse industriële en innoverende ecosysteem.

Foto, Naval Group.

De nieuwe onderneming gaat bijdragen om lang lopende industriële activiteiten te realiseren voor Naval Group. De Nederlandse dochteronderneming versterkt de mondiale aanwezigheid en is een strategische stap in de toekomstige internationale marinebouwprogramma’s.

“Naval Group is zeer toegewijd om de banden met alle potentiële partners in Nederland te versterken. Met het MKB en grotere bedrijven, en ook met kennis- en onderzoeksinstellingen zodat hun technische expertise ingezet kan worden”, stelt Hervé Guillou, Naval Group Chief Executive Officer.

“Binnen het raamwerk van het huidige programma voor de vervanging van de Walrusklasse onderzeeboten heeft Naval Group een industrieel samenwerkingsplan opgesteld. Op dit moment omvat dit plan de participatie van meer dan 70 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. De Nederlandse Gouden Driehoek is een robuust ecosysteem voor de bouw en onderhoud van een nieuwe generatie conventionele onderzeeboten die zijn gemaakt vóór Nederland, in Nederland en door Nederland”, aldus Hervé Guillou.