Nederland Maritiem Land in gesprek met de politiek

  • binnenland

Op donderdag 2 juni heeft Nederland Maritiem Land (NML) een informele bijeenkomst gehad met Martijn van Helvert (CDA), Lutz Jacobi (PVDA) en Betty de Boer (VVD) van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu.

Tijdens de bijeenkomst in het Tweede Kamer gebouw bespraken de Kamerleden en de top van het maritieme bedrijfsleven uitdagingen waar de sector tegenaan loopt. Uiteraard kwam de benodigde rol van de overheid om de concurrentiepositie van de maritieme sector te verstevigen ruimschoots aan bod.

Met 253.000 arbeidsplaatsen in de maritieme sector, € 23 miljard toegevoegde waarde en ruim € 22,5 miljard export is de sector een grote speler van belang. Om de huidige positie te kunnen behouden en te verstevigen is hulp van de overheid nodig. Zo is een aantrekkelijk ondernemersklimaat nodig dat aansluit op de internationale praktijk. Verder is een gelijk speelveld met eenduidige internationale regels en uitnodigend onderwijs voor goed opgeleide mensen noodzakelijk. Dit valt te lezen in de ‘Speerpunten 2016’, het eerste exemplaar van deze brochure werd tijdens de bijeenkomst officieel overhandigd aan de aanwezige Kamerleden.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten