Nederlands Kampioenschap Kiteboard op 21/22 oktober in Scheveningen

Het strand van Scheveningen staat aankomend weekend in het teken van het Renault NK Kiteboard. Kiteboarders worden in het water, staande op een board, voortgetrokken door een bestuurbare vlieger. Dit resulteert in spectaculaire sprongen! Daarom is kiteboarden een snel groeiende en dynamische sport. Dat de sport enorm populair is valt te zien aan het toenemend aantal inschrijvingen. Maar liefst 61 deelnemers gaan strijden om de NK titel!

Nederlandse toppers
Op internationaal niveau doen de Nederlandse kiteboarders het zeer goed. Kevin Langeree staat momenteel op een tweede plaats in de PKRA-ranking (Professional Kiteboard Riders Association). Youri Zoon, die in 2005 onverwachts de NK-titel overnam van Kevin Langeree, staat derde in de ranking en Randy Hereman staat op een elfde plaats. Bij de dames is Katja Roose momenteel de hoogst geklasseerde Nederlandse dame met een achtste plaats. Jalou Langeree, tevens regerend Nederlands Kampioene, staat op een negende plaats.

Rookie Contest
Door de vele nieuwe deelnemers wordt de concurrentie groter en de strijd om de eerste plaats spannender. Mede door een Rookie contest, die dit jaar voor het eerst plaatsvindt, is de gevestigde orde nog niet zeker van podiumplaatsen. Misschien zit er tussen deze Rookies een onontdekt talent. Rookies zijn kiteboarders die nog nooit eerder hebben deelgenomen aan het NK en dit jaar voor het eerst meedoen. Met de contest wil het NKV (Nederlandse Kitesurf Vereniging) deelname aan het NK stimuleren. Dankzij Slingshot, F-One en Best is er ook een Rookie contest-prijzenpot. Deze drie kitemerken zijn tijdens het evenement ook aanwezig met hun nieuwste kiteboardmaterialen.

Wedstrijdprogramma
Om 10.00 uur zal op zaterdag 21 en op zondag 22 oktober de eerst mogelijke start zijn. Zondag zal om 17.00 uur de prijsuitreiking plaatsvinden. Tijdens het evenement is er een live DJ die samen met een enthousiaste speaker het publiek informeert en entertaint. Op de website www.renaultnkkite.nl staat alle informatie met
betrekking tot het evenement. De toegang tot het Renault NK Kiteboard is gratis. De locatie is het strand tussen de haven en de pier te Scheveningen.

Organisatie
Het Renault NK Kiteboard wordt georganiseerd door Kona Sportmanagement onder auspiciën van de aan het Watersportverbond gelieerde Nederlandse Kitesurf Vereniging. Renault Nederland is dit jaar voor het eerst naamgevend partner van het evenement. De eigentijdse dynamiek van de kiteboardsport past bij monde van PR-manager Peter Plevier uitstekend bij het Franse merk en versterkt op deze manier haar positie in de watersport. Renault Nederland ondersteunt kiteboarder Kevin Langeree ook persoonlijk.

Bron: KNWV, 19-10-2006;