Nederlands simulatorcentrum sleept Genting Hong Kong binnen

Simwave B.V. heeft op 31 mei een overeenkomst gesloten met Genting Hong Kong. Voor minimaal de komende 5 jaar gaan de bemanning van de cruisemaatschappijen hun trainingen en assessments bij het maritieme simulatorcentrum van Simwave in Barendrecht volgen. Het maritieme trainingcentrum van Simwave wordt in november dit jaar opgeleverd. Er wordt ook een Simwave-centrum in Singapore gebouwd die in 2018 ingezet gaat worden.

Simulator gebaseerd op cruiseschip ‘Genting Dream’
Als onderdeel van de samenwerking zal één van de 360 graden projectie ‘full mission’ simulatoren van Simwave in Barendrecht gebaseerd worden op de brug van het Cruiseschip ‘Genting Dream’. Dit schip van 335 meter lang biedt plaats voor 5.000 passagiers en is november vorig jaar in de vaart genomen.

Realistische docking operations
De brugsimulator heeft een verticaal projectiesysteem. Naast de projectie ‘rondom’ zorgen 8 projectoren voor de projectie van alles wat naast het schip gebeurt aan de kade en op het water. Joost van Ree, mede-oprichter van Simwave:“Daarmee wordt het mogelijk om veel realistischer de zogenoemde ‘docking operations’ (het veilig aan- en afmeren) vanaf de brugvleugels, die ook 1-op-1 zijn nagebouwd, te simuleren”.

“Veiligheid en best-in-class services zijn bij ons topprioriteit.” 
Gustaf Grönberg, Marine Operations & New Building van Genting Hong Kong: “Veiligheid en best-in-class services zijn bij ons topprioriteit. Simwave biedt ons de mogelijkheden om onze bemanningen daar optimaal op te kunnen voorbereiden. Alle nieuwe bemanningen zullen worden beoordeeld op de simulatoren in Barendrecht.”  

Genting Honk Kong
Genting Hong Kong is een toonaangevend, wereldwijd opererend leisure, entertainment en hospitality concern, waar onder ander Genting Cruise Lines toe behoort. Deze rederij bestaat uit Star Cruises, “The Most Popular Cruise Line in Asia”, Dream Cruises, “Asia’s Luxury Cruise Line” en Crystal Cruises, “The World’s Most Awarded Luxury Cruise Line”.

Foto: Het contract tussen Genting Cruise Lines en Simwave werd gesloten op de MV Werften in Wismar, Duitsland. Deze werf is onderdeel van Genting Hong Kong. Links Joost van Ree van Simwave en rechts Gustaf Grönberg van Genting.