Nederlandse binnenhavens blijven op niveau

  • binnenland

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), de Binnenhavenmonitor 2015 opgesteld. Dit onderzoek geeft inzicht in de economische ontwikkelingen van de binnenhavens in Nederland over het jaar 2014. Het rapport is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) en haar leden.

Economische prestaties Nederlandse binnenhavens blijven op niveau
De binnenhavens in Nederland zijn goed voor een werkgelegenheid van 66.900 werknemers, een toegevoegde waarde van 8,0 miljard euro en een totale toegevoegde waarde van 12,6 miljard euro (incl. indirecte toegevoegde waarde). De economische prestaties van de Nederlandse binnenhavens zijn hiermee op niveau gebleven.

Het volledige rapport Binnenhavenmonitor 2015 downloaden. Het rapport geeft inzicht in de toegevoegde waarde en werkgelegenheid van de binnenhavens in Nederland over het jaar 2014.

Havens op de kaart: Brochure Binnenhavenmonitor 2015
De Nederlandse Vereniging van Binnenhavens heeft in opdracht van IenM een brochure gemaakt van het uitgevoerde onderzoek. De brochure is een samenvatting van het gehele Binnenhavenmonitor onderzoek 2015. De brochure is hier te downloaden. Tevens zal de gedrukte versie beschikbaar zijn tijdens het NVB-Lustrumcongres  op 7 oktober a.s.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten