Nederlandse golfbreker wekt energie op

Een Nederlands architectenbureau heeft een ontwerp gemaakt voor een golfbreker aan de oostkust van de Verenigde Staten meldt RTL nieuws. Het bijzondere aan deze golfbreker is dat het energie opwerkt.

De drijvende golfbreker bestaat uit een reeks cilinders van bijna een meter in doorsnee. Doordat deze cilinders meedraaien met de stroming en de golven wordt de elektriciteit opgewekt. De energie wordt vastgelegd in een betonnen bak in het drijvende platform.

Veel Nederlandse bedrijven worden ingezet om de oostkust van de Verenigde Staten te verstevigen. Dit naar aanleiding van de orkaan Sandy die in 2012 voor tientallen miljarden schade veroorzaakte aan de oostkust.

The Parthenon Project, zoals het project wordt genoemd, is een ontwerp van de Waterstudio in Rijswijk. Dit architectenbureau specialiseert zich al jaren in drijvende structuren om creatief om te gaan met problemen rond de stijgende zeespiegel en overstromingen.  Het concept van the Parthenon wordt toegepast bij een haven op de Hudson-rivier bij New York en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 getest worden.

Meer… Waterstudio

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten