Nederlandse superjachten winnen World Superyacht Awards 2016

Nederlandse jachtbouwers hebben tijdens de World Superyacht Awards in Florence de prijs voor zowel het motorjacht als het zeiljacht van het jaar in de wacht gesleept.

De Feadship Savannah en de Vitters sloep Unfurled deelden het podium met Claasen Shipyards (Atalante), Mulder Shipyard (Solis), Heesen Yachts (Sibelle), Holland Jachtbouw (Topaz) en een tweede Feadship (Symphony) en bevestigden hiermee de leidende positie van de jachtbouwers van de HISWA Holland Yachting Group.

Twintig Nederlandse superjachten bereikten de finale van de World Superyacht Awards 2016, waaronder ook Amels, Balk Shipyard, Oceanco en Van der Valk. “Het is iedere keer weer spannend. De winnaars werden dit jaar bepaald door een 22-koppige jury van superjachteigenaars en vooraanstaande spelers uit de industrie,” aldus Bas Nederpelt, voorzitter van de HISWA Holland Yachting Group. “Zij beoordeelden het niveau van design en constructie. Het feit dat deze prominente groep van collega’s onze leden de twee hoogste waarderingen en daarnaast nog zeven Neptunes toekenden, onderstreept de kwaliteit en kracht van de Nederlandse superjachtsector.”