Neelie Kroes neemt havenboek ‘Rotterdamse Container Kopstukken’ in ontvangst

Op woensdag 21 november 2018 heeft Neelie Kroes de eerste editie van het nieuwe havenboek ‘Rotterdamse Container Kopstukken’ in ontvangst genomen. Deze publicatie beschrijft de historie en de toekomst van de containerlogistiek in Rotterdam aan de hand van een serie portretten van bepalende persoonlijkheden.

Neelie Kroes neemt eerste exemplaar van ‘Rotterdamse Container Kopstukken’ in ontvangst. Foto, Nieuwsblad Transport.

De kopstukken zijn: Posthuma, Bast, Swarttouw, Poeth, Van Dongen, Kroes, Westerduin, Molenaar, Wormmeester, Scholten, Danser, Hoenders, Denis en Castelein.

Rotterdamse Container Kopstukken (hardcover)
Auteurs: Bart Kuipers, Dirk Koppenol, Klara Paardenkooper en Hugo van Driel
ISBN: 9789490415310
Prijs: € 32,50 per stuk

Havengemeenschap wilde Neelie op één
Bart Kuipers (mede-auteur) gaf een kijkje in de totstandkoming van de selectie van de veertien kopstukken. Het was niet eenvoudig om tot een selectie te komen. “Velen hebben bijgedragen aan de huidige positie van Rotterdam als een van de leidende havens in de wereld. Deze kopstukken hebben echter allen een extra nadrukkelijke bijdrage geleverd, door op cruciale momenten beslissende knopen door te hakken. Of het nou gaat om de aanloop van het eerste containerschip in 1966, de aanleg van de Maasvlakte of de realisatie van de Betuweroute. Opvallend is de keuze van de Rotterdamse havengemeenschap om Neelie Kroes op één te zetten. Een minister met een Rotterdams hart.”

Rotterdamse Container Kopstukken is nu verkrijgbaar op events.nieuwsbladtransport.nl/rotterdamse-containerkopstukken/bestellen/