Nexen Golden Eagle jackets geleverd door Heerema Vlissingen

Golden Eagle PUQ jacket leaving Heerema Vlissingen

Parallel fabricage project van twee grote jackets in slechts 18 maanden!
Heerema Fabrication Group’s Vlissingen fabricage werf heeft de fabricage afgerond van twee grote jackets (platform onderstellen) bestemd voor het Golden Eagle Development project van Nexen Petroleum UK Ltd.

Met het vertrek van Nexen’s 6.400 ton PUQ (Production Utilities Quarters) jacket van de Heerema Vlissingen werf eind juli, heeft Heerema Fabrication Group het fabricage project van twee jackets voor het Golden Eagle Development project afgerond. Het Wellhead jacket, met een gewicht van 6.400 ton, is op 24 mei van Heerema Vlissingen vertrokken naar de offshore locatie en op 10 juni geïnstalleerd in het Golden Eagle veld in de Britse sector van de Noordzee, ongeveer 70 kilometer ten noordoosten van Aberdeen.

Heerema Fabrication Group heeft in oktober 2011 het contract gewonnen voor de parallel fabricage van twee jackets en palen bestemd voor het Golden Eagle Development project. De fabricage van de jackets, beiden met een lengte van 130 meter en een footprint van 45 x 45 meter, is gestart in februari 2012. Het is voor de eerste keer dat Heerema Vlissingen twee grote jackets van deze afmeting en gewicht gelijktijdig heeft gebouwd in slechts 18 maanden.

“Het parallel bouwen van twee zulke grote jackets is een logistieke uitdaging om alles voor te bereiden en op schema te houden. Jacket fabricage vereist veel hijswerk en het parallel bouwen resulteert in een toenemende stijging van deze activiteiten op onze Vlissingen werf. Mede dank zij onze toegewijde en ervaren mensen hebben wij de constructie tijdig en zonder ongevallen over een totaal van 400,00 manuren afgerond. Een prestatie voor een uitdagend project van deze complexiteit en gebouwd in een zeer korte periode”, zegt Wim Matthijssen, Chief Operating Officer van Heerema Fabrication Group.

De Golden Eagle ontwikkeling, is een investering van £2 miljard (C$3,3 miljard, waarvan £750 miljoen of C$1,2 miljard netto voor Nexen), zal naar verwachting 140 miljoen vaten olie (bruto) van bewezen en waarschijnlijke reserves over een periode van 18 jaar opleveren. De eerste olie productie is gepland eind 2014 en de ontwikkeling zal naar verwachting een initiëel bruto productie tot 70.000 vaten olie per dag (boe/d) of 26.000 boe/d netto voor Nexen) opleveren.

Meer… Heerema