Nieuw boek ‘Mooie schepen en banen’

Mooie schepen en banen

COO Infrastructuur en Maritieme zaken bij het Havenbedrijf Rotterdam Ronald Paul heeft op vrijdag 29 augustus het vierde deel van Mooie Schepen en Banen in de haven van Rotterdam in ontvangst genomen in het World Port Center te Rotterdam. Schrijvers Cees de Keijzer en Hans Roodenburg brengen sinds 2010 ieder jaar het boek uit over bijzondere schepen en banen in de grootste haven van Nederland.

Cees de Keijzer heeft voor verschillende Nederlandse en buitenlandse rederijen de wereldzeeën bevaren en werkte nadien 26 jaar voor het Havenbedrijf Rotterdam. Hans Roodenburg schrijft als journalist al veertig jaar over maritieme zaken.

Ook in het vierde deel wordt door beiden weer ingegaan op de bijzonderheden, die schepen te vertellen hebben. Of het nu gaat over interessante zaken over afkomst of lading, uitvoering of snelheid waarmee wordt gevaren dan wel lading wordt gelost. Door de prettige educatieve wijze wordt een bijzonder beeld geschapen van de bezoekende schepen, waardoor het economische belang van Rotterdam nog eens wordt onderstreept. Want nog steeds biedt de haven aan circa 92.000 mensen directe werkgelegenheid en daarom staat men nog steeds te springen om vakkundige medewerkers. Met een aantal interviews met medewerkers op de werkvloer in dit boek tot gevolg.

Meer… Mooie schepen en banen