Nieuw containerschip van Chiquita in North Sea Port

Afgelopen maandag meerde het eerste nieuwe containerschip met bananen van Chiquita aan bij Kloosterboer in North Sea Port. Kloosterboer blijft hiermee de Europese poot voor de import van Chiquitabanen.

Nieuw containerschip van Chiquita. Foto, North Sea Port.

Op de nieuwe logistieke dienst gaan nu 5 containerschepen opereren om bananen uit Midden-Amerika naar North Sea Port, in Vlissingen, te vervoeren. Kloosterboer wordt hiermee dé locatie bij uitstek die Chiquita in staat stelt alle Noord-Europese bestemmingen te bedienen.

Bananen in speciale koelcontainers

Deze logistieke dienstverlener voor temperatuur gekoelde producten in Vlissingen verdubbelt de aanvoer van bananen van 400.000 naar 720.000 ton per jaar. De bananen worden in speciale koelcontainers vervoerd om ze zo goed mogelijk te bewaren. Ze worden vervolgens door de Deense rederij Unifeeder verder in koelcontainers vervoerd naar onder meer Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. De verdubbeling van de bananentrafiek zorgt jaarlijks voor 150 extra schepen in North Sea Port en is goed voor een twintigtal extra banen bij de fruitbehandelaar.

Foodport

Kloosterboer huurt een extra stuk grond van North Sea Port om de koelcontainers te kunnen opslaan. Het bedrijf verankert zich samen met Chiquita sterker aan North Sea Port waardoor de haven zich als ‘foodport’ verder weet uit te bouwen. Deze verdubbelde banentrafiek past in het streven van North Sea Port om als haven te groeien in de afhandeling van fruit, in het bijzonder via speciaal containervervoer.