Nieuw contract voor HEBO Maritiemservice in haven Rotterdam

HEBO Maritiemservice heeft een nieuw contract ondertekend met het Havenbedrijf Rotterdam als ruimingsorganisatie voor de oliebestrijding in de Rotterdamse haven. Het nieuwe contract heeft een levensduur van 5 jaar en kwam tot stand na een Europese aanbesteding. De afgelopen 7 jaar professionaliseerde HEBO Maritiemservice de oliebestrijding in de Rotterdamse haven. Dat gebeurde onder andere door het opleiden van personeel en door de bouw van nieuwe vaartuigen. 

50 ruimbare oliemorsingen in 2016
Dit jaar werden in de Rotterdamse haven tot en met november 50 ruimbare oliemorsingen geconstateerd. In 48 gevallen gaat het om morsingen van minder dan 100 liter. In het voorjaar van 2016 veroorzaakte een zeeschip een grote verontreiniging met stookolie op de Nieuwe Waterweg ter hoogte van Vlaardingen.  HEBO Maritiemservice is toen zo’n 2 weken continu bezig geweest met het schoonmaken van schepen, oppervlaktewater, kademuren, steigers en glooiingen.

HEBO Maritiemservice is een maritieme dienstverlener uit Zwartsluis met 95 werknemers en 65 vaartuigen en pontons. Het familiebedrijf is opgericht in 1989 door He(nk) Bo(nsink) en wordt tegenwoordig geleid door zijn zonen Wiebbe en Gerrit. Het bedrijf houdt zich levert ook speciaal transport, pontonverhuur, calamiteitenbestrijding en het levert producten voor de maritieme sector.

 

Related news

List of related news articles