Nieuw, innovatief bijlboegontwerp van DAMEN

Compagnie Maritime Monégasque SAM heeft onlangs contracten met Petrobras Brazil gesloten voor de huur van vijf nieuwe snelle oliebestrijdingsvaartuigen (Fast Oil Spill Response Vessels). De schepen hebben een nieuw, innovatief bijlboegontwerp, dat uiterst energiezuinig is.

CMM heeft contracten met Petrobras gesloten voor de huur van vijf nieuwe snelle oliebestrijdingsvaartuigen. De schepen bezitten het speciaal door de Damen Shipyards Group ontworpen bijlboegontwerp, dat hen zeer energiezuinig maakt en in staat stellen twee keer zo snel bij olieplatforms te komen als gewone oliebestrijdingsvaartuigen. De schepen zijn niet alleen ongekend snel, maar ook uiterst stabiel en bij uitstek geschikt voor diep water.

Drie schepen zullen vanaf eind december 2015 in de vaart zijn, en de andere twee vanaf eind juni 2016. Het vierjarige contract is goed voor $ 130 miljoen en kan indien partijen dat willen, met nog eens vier jaar worden verlengd. Alle vijf de schepen worden gebouwd door Damen. De schepen worden uitgerust met de modernste navigatie- en voortstuwingssystemen met ingebouwde redundantie.

CEO Christophe Vancauwenbergh van CMM zegt: “Dit is ons tweede Braziliaanse project en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met Petrobas verder uit te bouwen en te ontwikkelen. Bij het binnenhalen van dit contract speelde CMM’s reputatie op het gebied van het managen en uitvoeren van dit soort projecten – waarbij een goede samenwerking met de klant cruciaal is – een grote rol.

Meer… DAMEN