Nieuw maritiem trainingscentrum in Harlingen

Op woensdag 4 november zal Sander de Rouwe, gedeputeerde provincie Fryslân , het nieuwste trainingscentrum binnen de Maritieme Academie Holland – een coöperatief samenwerkingsverband van maritieme opleidingen in Noord- en West-Nederland – in gebruik nemen. De moderne opleidingsfaciliteit voor “proficiency in survival craft “ biedt zowel jongeren als volwassenen een optimale voorbereiding op een succesvolle vervolgstap in een carrière op het water.

Maritiem trainingscentrum
De opleidingsfaciliteiten zijn in Harlingen gerealiseerd om alle zeevaartstudenten van de bij de Maritieme Academie Holland aangesloten instituten de verplichte internationale veiligheidscursussen te bieden. Het trainingscentrum bestaat uit een hypermoderne 36 persoons ‘life boat’ lanceerinstallatie, een ‘Man over boord boot’ met bijbehorende kraan en een extra zelf varende life boat met alle bijbehorende uitrusting. Alle cursussen zijn gecertificeerd volgens de internationale IMO-STCW richtlijnen. Met deze nieuwe trainingslocatie wordt ook voorzien in de vraag van de reders in de noordelijke provincies voor gerichte veiligheidstrainingen.

Samenwerkingsverband Maritieme Academie Holland
Op de locatie Harlingen biedt de Maritieme Academie Harlingen het vmbo onderwijs en het ROC Nova College het mbo en contractonderwijs. Beide onderwijsorganisaties vormen samen met ROC Friese Poort, Maritiem Instituut Willem Barentsz (onderdeel NHL), Hogere Zeevaartschool Amsterdam (onderdeel HvA), Maritiem College IJmuiden en Noorderpoort de Maritieme Academie Holland. Hét samenwerkingsverband van maritieme opleidingen op de vakgebieden binnenvaart, havenlogistiek, maritieme techniek, scheeps- en jachtbouw, ocean technology, visserij en zeevaart met vestigingen in IJmuiden, Amsterdam, Sneek, Harlingen, Leeuwarden, Terschelling, Delfzijl en Urk. De samenwerkende opleidingen beslaan het brede spectrum van maritieme vmbo-, mbo-, hbo- tot en met masteropleidingen.