Nieuw offshore installatieschip Jan De Nul Group gedoopt

  • binnenland

Vandaag werd het nieuwe offshore installatieschip van Jan De Nul Group gedoopt door Hare Majesteit Koningin Mathilde van België. Het schip kreeg de naam Vole au vent.  

De plechtigheid vond onder grote belangstelling plaats in haven van Oostende, de uitvalbasis van het Jan De Nul projectteam voor het Bligh Bank Phase (Nobelwindproject). Onder de aanwezigen waren de familie en werknemers van Jan De Nul Group en hun genodigden, waaronder Parkwind, de klant van het Nobelwindproject, wereldwijde relaties uit de sector en nationale en internationale politici.

Na de doopplechtigheid bracht Hare Majesteit Koniging Mathilde met de familie De Nul, Carl Decaluwé, Gouveneur van West-Vlaanderen, Johan Vande Lanotte, Burgemeester Oostende, en Bart Tommelein, Staatssecreatirs, een bezoek aan de brug en de bemanning van het schip. Nadat de delegatie het schp had verlaten, vertrok de Vole au vent meteen naar een nabijgelegen kade in de haven om de activiteiten voor het Nobelwindproject te hervatten.

Vole au vent is 140 meter lang en voorzien van een Liebherr kraan. Door het ruime dek, de grote laadcapaciteit en de kraan met een hijsvermogen van 1.400 ton kunnen op een snelle en veilige manier de zwaarste funderingen en de nieuwste windturbines in  zee geplaatst worden tot een diepte van 50 meter.

Het schip is speciaal gebouwd voor offshore windprojecten maar kan ook ingezet worden voor andere offshore projecten, zoals olie en gas.

 

 

 

 

Related news

List of related news articles