Nieuw opleidingscentrum IHC Merwede wordt geopend door Bernard Wientjes

Voorzitter van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes opent op maandag 6 juni aanstaande het nieuwe technische opleidingscentrum van IHC Merwede. Dit volledig vernieuwde centrum in Kinderdijk is het resultaat van de forse investering in de opleidingsfaciliteiten die het bedrijf onlangs deed. De feestelijke opening zal worden voorafgegaan door een seminar. Wientjes zal, naast het officieel openen van het centrum, deelnemen aan een interactieve dialoog over de positie van de Nederlandse technologiesector in relatie tot opleidingen en arbeidsmarktontwikkeling.

Seminar ontwikkelingen Onderwijs & Arbeidsmarkt
Voorafgaand aan de openingsceremonie zal er tijdens een seminar worden gesproken over de problematiek rondom opleidingen en arbeidsmarkt. Bernard Wientjes en Goof Hamers, president van IHC Merwede, zullen aan de hand van stellingen voeding geven aan een interactieve dialoog tussen vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, branche organisaties, onderwijs en overheden.

Bernard Wientjes zal ingaan op het vraagstuk of de Nederlandse innovatieve technologische sector haar toonaangevende positie in het internationale concurrentieveld de komende jaren zal kunnen behouden.

Daarnaast zal Goof Hamers ingaan op het vraagstuk of IHC Merwede in staat is haar innovatieve positie vanuit Nederland te behouden als de terugloop en kwaliteit van technische studenten niet wordt omgebogen.

Jan Kamminga, voorzitter van de Vereniging FME-CWM, de organisatie die de ondernemingen in de technologische industrie vertegenwoordigt, en voorzitter van de Taskforce Technologie Onderwijs en Arbeidsmarkt, zal eveneens aanwezig zijn. Hij zegt blij te zijn dat bedrijven als IHC Merwede zo sterk investeren in onderwijs en scholing. “Hiermee toont IHC Merwede niet alleen dat het opleiden in de genen van dit toonaangevende innovatieve bedrijf zit, maar ook dat het zich ook realiseert dat de toekomst van de technologische industrie voor een belangrijk deel wordt bepaald door de kwaliteit van vakmensen.”