Nieuw reeferservicecentrum in Eemhaven Rotterdam

  • binnenland

Kramer Group gaat een reeferservicecentrum vestigen op de voormalige City Terminal in de Eemhaven. De Kramer Group en het Havenbedrijf Rotterdam tekenden op 27 februari de overeenkomst. Kramer Group gaat een binnenvaartservice verzorgen tussen de Maasvlakte en de Eemhaven. Het gaat daarbij met name om volle koelcontainers. 

Het bedrijfsterrein voor de Kramer Group wordt 5,5 hectare met een kademuur van bijna 200 meter. Het Havenbedrijf gaat een binnenvaartkade laten bouwen. De Kramer Group geeft haar activiteiten op de oude locaties Reeweg en Eemhavenweg op.

Niet alleen empty depot maar ook inspectie en beveiliging 
Ter vervanging van het ‘empty depot’ op de Reeweg creëert de Kramer Group een reeferservicecentrum. De dienstverlening op dit centrum reikt verder dan op het empty depot. Dus niet alleen koelcontainers repareren, schoonmaken en stallen maar er vindt ook inspectie en beveiliging plaats. Kramer-dochters Seamark Reefer Service en AM-Solution verzorgen hier specifieke dienstverlening voor de koelcontainers.  Naast een administratiekantoor waar de planning en rapportage wordt verzorgd zal het depot ook fungeren als opleidingscentrum.

Havenbedrijf wil een ‘multi-user’ omgeving creëren 
De nieuwe activiteiten van Kramer op de voormalige City Terminal passen in het streven van het Havenbedrijf om hier een zogenoemde ‘ multi-user’ omgeving te creëren waarbij meerdere, zo veel mogelijk aanvullende logistieke dienstverleners, gezamenlijk gebruik maken van een centrale weg en een entree. Dat zorgt voor veel synergie. Het gebied wordt ontwikkeld tot een efficiënte en compacte multimodale draaischijf voor kustvaart, binnenvaart, spoor- en wegvervoer. De herindeling is deels ingegeven door het vertrek van ECT op de City Terminal, een complex aan terreinen langs de Eemhaven/Beatrixhaven en Willem-Alexanderhaven. .

Photo:

Related news

List of related news articles