Nieuw vaktijdschrift voor de superjachtbouw

Per 1 mei a.s. is maritiem Nederland een nieuw vaktijdschrift rijker: SuperYacht Industry, een onafhankelijk Engelstalige glossy vaktijdschrift voor en over de internationale superjachtbouw. Het vakblad wordt uitgegeven door Marco Geels en Dennis Vinkoert. Laatstgenoemde was al geruime tijd hoofdredacteur van verschillende maritieme vakbladen, waarvan de laatste vijftien jaar bij het scheepsbouwkundige vakblad HSB International Monthly. Het nieuwe vaktijdschrift is een glossy magazine dat – naast de verspreiding onder Nederlandse jachtbouwers en maritieme toeleveringsbedrijven – hoofdzakelijk in het buitenland wordt gedistribueerd. Het eerste nummer verschijnt begin mei.

Het internationaal georiënteerde vaktijdschrift richt zich qua nieuwsgaring en verslaglegging primair op het hogere productiesegment in de Nederlandse jachtbouw. De lay-out is modern en toegankelijk. Veel subtiel nieuws met als belangrijkste aandachtsgebieden: luxe zeil- en motorjachten die in Nederland gebouwd worden met een lengte langer dan respectievelijk 24 en 40 meter. De bladformule voorziet in veel verrassende, fraaie beeldreportages, interviews en reportages. Vooral visueel heeft SuperYacht Industry een hoog lifestyle-karakter, waardoor het goed aansluit bij het publiek dat kwaliteit en uitstraling zeer belangrijk vindt.

SuperYacht Industry wordt tweemaandelijks (zes keer per jaar) uitgegeven en wordt wereldwijd gedistribueerd. De aanvangsoplage is ca. 3.500 tot 4.000 exemplaren. Gestreefd wordt naar een distributieoplage van 7.500 adressen op korte termijn. Alle adressen zijn speciaal geselecteerd op relatie met de superjachtbouw. Het adressenbestand omvat onder andere de Top 6 superjachtbouwlanden ter wereld zoals Italië, Verenigde Staten, Nederland, Taiwan, Duitsland en Nieuw-Zeeland.
In het nieuwe vakblad komt de Nederlandse jachtbouwindustrie (3e in de wereld) in de breedste zin van het woord aan bod. Het vakblad versterkt daarmee de internationale concurrentiepositie van deze maritieme bedrijfstak en beoogt daarin een belangrijke katalysator te zijn. Verwacht wordt dat voor Nederlandse jachtbouwers en -ontwerpers, maar vooral ook voor de Nederlandse maritieme toeleveringsindustrie de nieuwe periodiek op korte termijn hét aangewezen medium zal zijn voor imagoversterking en verbreding van naams- en productbekendheid in het buitenland.

Doel- en lezersgroepen (tevens lezersprofiel) wereldwijd zijn: superjachtbouwers, jachteigenaren, superjacht captains, maritieme toeleveranciers, naval architects, jachtontwerpers, jachtmakelaars, charter- en managementbureaus, crewing & manning agencies en overige dienstverleners. Volgens de tijdschriftenindeling van de Nederlandse Uitgeversbond (NUV) behoort SuperYacht Industry – als glossy vaktijdschrift – tot zowel de selectieve en specialistische publieksbladen als professionele vaktijdschriften.

Bron: Superyacht Industy, 25-04-2006;