Nieuw vervoer voor het Zeemanshuis in Eemshaven

Het Zeemanshuis in de Eemshaven heeft een nieuwe transportbus dankzij een gift van van € 22.500 van de International Transport Workers’ Federation (ITF). Daarmee is de 18 jaar oude bus vervangen. Op 3 december was de overdracht. De bus is nodig voor het vervoer van de bemanningen tussen de schepen en het Zeemanshuis omdat er geen openbaar vervoer aanwezig is in de Eemshaven.  

Het Zeemanshuis is 24/7 open voor zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs om te ontspannen in huislijke sfeer. Er is gelegenheid om te eten, TV te kijken en om contact op te nemen met het thuisfront. Jaarlijks ontvangt het Zeemanshuis zo’n 10.000 bezoekers.

De transportbus is geleverd door Autobedrijf Schipper te Roodeschool, die ook de toebehoren voor de bus heeft gesponsord. De belettering is verzorgd door Noorderlicht Reclame uit Uithuizermeeden.

Onder aanwezigheid van een groot aantal vrijwilligers van het Zeemanshuis zijn de sleutels van de bus op 3 december 2016 door de heer Lijnema van garagebedrijf Schipper overhandigd aan de heren Pastoor en Penninga van het Zeemanshuis. Met de nieuwe bus kan het Zeemanshuis weer jaren vooruit.

International Transport Workers’ Federation
De International Transport Workers’ Federation (ITF) is een internationale koepelorganisatie voor vakbonden en vakcentrales die de belangen behartigen van werknemers uit de transportsector in 155 landen. In totaal vertegenwoordigt de ITF zo’n 4,6 miljoen werknemers.

Het Zeemanshuis
Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 25 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. Het Zeemanshuis werd in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg.