Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Nieuw zand voor West-Zeeuws-Vlaamse stranden

 

StrandZeeuwsVlaanderen

Rijkswaterstaat start vanaf 1 oktober 2014 met het ophogen van het strand van West-Zeeuws-Vlaanderen. Op drie locaties brengen baggerschepen van aannemer Jan de Nul 1,4 miljoen kubieke meter zand aan op het strand. Hierdoor blijft Zeeuws-Vlaanderen goed beschermd tegen de zee.

Vanaf oktober tot medio november brengt Rijkswaterstaat zand aan op de volgende locaties:

het strand bij de Herdijkte Zwarte Polder en Cadzand-Bad, van strandpaviljoen Dok 14 tot Caricole;
het strand bij Cadzand Kievitte West, van strandpaviljoen De Strandloper tot De Zeemeeuw;
De voorbereiding en de aanvoer van het benodigde materieel vindt vanaf deze week plaats. Later in het najaar wordt ook het strand bij Nieuwvliet en Groede, vanaf de Panoramaweg tot aan strandpaviljoen De Boekanier van extra zand voorzien.

Op plaatsen waar aan het strand gewerkt wordt, is een stukje van het strand tijdelijk niet toegankelijk voor het publiek.

Op woensdag 17 september om 19.30 uur is de sporthal van Cadzand-Bad een openbare informatiebijeenkomst over de kustversterking rond Cadzand.

De suppleties op de West-Zeeuws-Vlaamse stranden zijn strandsuppleties. Strandsuppleties hebben als voordeel dat het strand na het storten van het zand direct hoger en breder is. Door zand voor de kust en op het strand aan te brengen zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de kustlijn in stand blijft en Nederland droge voeten houdt.

De werkzaamheden gaan zeven dagen per week, dag en nacht door. Het kan zijn dat de aannemer bij harde wind de werkzaamheden onderbreekt, omdat het schip bij hoge golven niet goed kan werken. De aannemer houdt hiermee rekening in zijn planning.

Bekijk ook de pagina Kustonderhoud.

Meer… Rijkswaterstaat