Nieuwbouw locatie Waalhaven: hoogste punt bereikt

Het hoogste punt van het nieuwe schoolgebouw op locatie Waalhaven Zuidzijde 18 te Rotterdam is bereikt. Op woensdag 17 augustus 2011 vierden Wim de Boom (locatiedirecteur VMBO) van de STC-Group en Jan Verhaar (hoofdproductie) van Heerkens van Bavel Bouw dit moment door een vlag te hijsen op het nieuwe dak.
De locatie zal de VMBO-opleidingen en enkele MBO-opleidingen van het Scheepvaart en Transport College van de STC-Group huisvesten. Het nieuwe schoolgebouw telt circa 7.500 m2 en is voorzien van de meest moderne faciliteiten. De bouwwerkzaamheden lopen volgens planning. De verwachte oplevering van de nieuwbouw is in februari 2012.
Het ontwerp van de nieuwbouw is van DP6 architectuurstudio uit Delft. Samen met adviseurs van Nelissen ingenieursbureau uit Eindhoven en Pieters Bouwtechniek Almere is het ontwerp uitgewerkt. De uitvoering van de bouw is in handen van Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. Voorts zijn Wolter & Dros uit Rotterdam en Alewijnse Delft verantwoordelijk voor respectievelijk de werktuigkundige installaties en de elektrotechnische installaties.
“Met dit gebouw en alle nieuwe onderwijsfaciliteiten wordt het nog beter mogelijk om de jongeren uit de omliggende wijken uitstekend op te leiden voor alle beroepen in de Rotterdamse haven en de binnenvaart”, aldus Wim de Boom.

Bron: STC, 18-08-2011;