Nieuwe AlphaBridge Inland voor stuurhuizen die moeten zakken tijdens passeren van lage bruggen

  • binnenland

JRC en Alphatron Marine hebben op 30 mei de nieuwe AlphaBridge Inland onthuld. Deze oplossing is specifiek gemaakt voor schepen die op  binnenwateren varen en noodgedwongen het stuurhuis moeten laten zakken tijdens het passeren van lage bruggen.

Bij veel bruggen en sluizen op de Europese waterwegen moet de kapitein het stuurhuis van het schip laten zakken om veilig te kunnen passeren. Met de nieuwe brugoplossing hoeft de kapitein niet meer in een ongemakkelijke positie te zitten tijdens het passeren. De bedieningspanelen kunnen in z’n geheel naar een lager niveau worden geschakeld zodat de kapitein in normale positie het schip kan blijven besturen in een comfortabele houding. De kapitein kan zich eenvoudig verplaatsen naar de voetsteun wat flexibiliteit geeft bij het besturen van het schip.

De innovatieve brugoplossing is geschikt voor passagiersschepen, tankers, droge lading schepen en andere binnenvaartschepen.

Het ontwikkelingstraject van deze brug is op basis van design en functionaliteit waarbij volledige controle vanuit een zittende positie is gerealiseerd, tot wel een hoogteverschil van 50 cm. Een flexibele lay-out en ergonomische bediening zijn een van de leidende principes in het ontwerpproces, ongeacht grote en type schip.

 

Photo:

Related news

List of related news articles