Nieuwe handelsmissie naar Vietnam aangekondigd

De volgende handelsmissie naar Azië staat alweer op de agenda. Na de succesvolle handelsmissie in Indonesië, die gisteren werd afgesloten, staat deze keer Vietnam op het programma. Netherlands Maritime Technology (NMT) organiseert in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Hanoi een Nederlandse maritieme handelsmissie naar het land van 22 tot en met 24 maart 2017. De handelsmissie richt zich specifiek op de regio’s Ha Long (Quang Ninh) / Hai Phong en Hanoi.

De missie vindt plaats voorafgaand aan de beurs INMEX Vietnam die in Ho Chi Minh wordt gehouden van 29 tot en met 31 maart. Het programma omvat bezoeken aan diverse scheepswerven, Vietnamese overheidsorganisaties en Vietnamese en Nederlandse bedrijven en richt zich zowel op de productiemogelijkheden als de verkoopkansen in Vietnam.

Vietnam was in 2015 de nummer zes van de wereld qua opleveringen. Qua orderboek staat Vietnam momenteel op de achtste plaats in de wereld, met 1,3 miljoen CGT, hetgeen betekent dat het Vietnamese orderboek de laatste paar jaar weer behoorlijk is gegroeid na een matige periode. Het land heeft zijn positie bij de overige belangrijke Aziatische scheepsbouwlanden veilig gesteld door herstructurering van de scheepsbouwsector.

Onderdeel van de herstructurering was ook het toelaten van grotere invloed van buitenlandse scheepsbouwers, zoals Damen, Vard uit Noorwegen, Piriou uit Frankrijk en Triyards uit Singapore. Ook de joint venture van Vinashin met Hyundai, de Hyundai Vinashin-werf, loopt nog steeds goed. Deze werf heeft nog orders tot ver in 2018.

Klik hier voor meer informatie.