Nieuwe jachthaven in vijf dagen afmeerklaar

Om Jachthaven 52° Noord in Amsterdam op tijd het watersportseizoen te laten starten, heeft Seijsener Rekreatietechniek in vijf dagen alle stroomaansluitingen  voor deze nieuwe jachthaven aan de Amstel gerealiseerd.

Op enkele minuten varen van de Amsterdamse  grachten is tijdens de Pinksterdagen de  splinternieuwe stadshaven  52° Noord  met honderd ligplaatsen en uitstekende faciliteiten in gebruik genomen. De haven is centraal gelegen, in het stadspark bij het Amstelkwartier, vlakbij het Amstelstation en de Rembrandttoren.  Kenmerkend voor deze nieuwe hotspot zijn een prachtig uitzicht  over de Amstel en de langste zon van Amsterdam. Volgend jaar zal er ook zal er  een horecapaviljoen verrijzen.

Stroom en drinkwater in enkele dagen
Het was er de initiatiefnemers van stadshaven  52° Noord  veel aan  gelegen om de haven voor de Pinksterdagen  afmeerklaar  te krijgen. Maar toen in de tweede helft van mei mei alle steigers uiteindelijk in het water lagen  resteerden voor  jachthavenspecialist Seijsener Rekreatietechniek nog maar enkele dagen  om alle  steigervoorzieningen te realiseren.

Dat betekende dat het team van Seijsener  vanaf die dag alle  zeilen  bijzette en keihard er tegenaan ging om de meer dan honderd  ligplaatsen van een perfecte stroomaansluiting  te voorzien.

Op de 52° Noord- steigers trokken de Seijsener-monteurs stroomkabels, legden  drinkwaterleidingen, plaatsten Atlantic verdeelzuilen, hingen camera’s op en  monteerden Harbour In stroomaansluitingen in de steigergoot bij elke ligplaats..  Vrijdagmiddag 22 mei was het zover. Een laatste grondige check en  de spanning werd erop gezet. Alles functioneerde  prima. Na exact 5 werkbare dagen waren  108 stroomaansluitingen gereed.

Goede start watersportseizoen
De eerste jachteigenaren konden  de dag erop  hun ligplaats met  stroomaansluiting in gebruik nemen. Gelukkig bleek de eerste klap een daalder waard met een prachtige eerste Pinksterdag. De start van een hopelijk lang en net zo zonnig watersportseizoen.

Na deze snelle  actie  resteren qua werkzaamheden nog een deel van de steigerverlichting en de camera’s, de havenlichten en het toegangshek met kaarttoegang. Deze worden door Seijsener verder afgerond.

Meer… Jachthaven 52° Noord en Seijsener