Nieuwe joint venture van Transbox en United Container Transport in België

  • binnenland

Contargo breidt zijn service op het gebied van containerdiensten voor de binnenscheepvaart van en naar de ARA-havens verder uit. Door een joint venture tussen zijn containerdienst Transbox en United Container Transport (UCT) ontstaat Transbox United BVBA met vestigingsplaats Antwerpen, die per 1 oktober a.s. start.

“Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze krachten bundelen en uitbreiden ten faveure van onze klanten,” aldus Stefan de Wilde, manager van Transbox United. Het dienstenaanbod van deze joint venture, bestaande uit intraportvervoer en de ARA-dienst tussen de westelijke zeehavens, wordt onder meer met een nieuwe lijndienst naar Terneuzen, de overslag in de Antwerpse haven en de Gosselin-lijn naar Deurne uitgebreid.
“Lijndiensten van en naar het Albertkanaal en naar Vlissingen zijn mogelijke extra uitbreidingen,” zegt Marcel Hulsker, eveneens manager bij Transbox United. “De joint venture gaat in samenwerking met Contargo bovendien de diensten van Contargo Waterway Logistics en Contargo Network Service aanbieden.”

United Container Transport heeft een belang van 45 procent in de nieuwe onderneming. Klanten en medewerkers van deze onderneming worden binnen de joint venture geïntegreerd. Contargo Waterway Logistics heeft via zijn dochteronderneming Transbox een belang van 55 procent in deze nieuwe onderneming Transbox United BVBA. Het bedrijf biedt dagelijkse containertransporten tussen Rotterdam-Moerdijk-Antwerpen en tussen de terminals binnen de Rotterdamse haven. Bovendien horen de aan- en verkoop van nieuwe en gebruikte containers tot het servicepakket.

Meer… Contargo 

Related news

List of related news articles