Nieuwe kabellegger Isaac Newton op weg naar eerste job

  • binnenland

Op vrijdag 27 november 2015 werd de kabellegger Isaac Newton door de scheepswerf Uljanik Brodogradiliste in Pula, Kroatië, officieel overhandigd aan Jan De Nul Group. Nog dezelfde dag zette het schip koers naar Noorwegen om er de kabels voor zijn eerste job op te halen. De kabels zullen vervolgens naar het Midden-Oosten verscheept en daar geïnstalleerd worden.

De Isaac Newton is de nieuwste aanwinst voor de vloot van Jan De Nul Group en wordt de eerste kabellegger van zijn soort die per enkele reis meer dan 10.000 ton kabel kan transporteren en installeren. De grootste van de twee aanwezige carrousels aan boord heeft een draagcapaciteit van wel 7.400 ton.

“Deze unieke eigenschappen zullen ons in staat stellen om meer kabels op een efficiënte wijze in langere lengtes en met minder offshorepunten te installeren en dit op een meer voordelige wijze omdat er minder scheepsreizen nodig zullen zijn”, zo legt Wouter Vermeersch, Manager Offshore Kabels, uit. “Dit wordt al bewezen door de eerste job van het schip, waarbij een 89 km lange kabel met een gewicht van 7.300 ton in één enkele lengte geladen, vervoerd en geïnstalleerd zal worden. Een tweede kabel met een gewicht van ca. 1.200 ton zal op dezelfde reis worden meegenomen met behulp van de carrousel onder het dek.”

Meer… Jan De Nul 

Related news

List of related news articles