Nieuwe naam voor Maritime Innovation Award en Wim Timmers Ontwerpersprijs

  • binnenland

Met de naamswijziging van brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology, voorheen Scheepsbouw Nederland, zijn ook de namen van de twee prijzen gewijzigd die jaarlijks worden uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Waar voorheen de namen van de onderliggende verenigingen VNSI en Vereniging HME in de naam van de awards verwerkt waren, is nu gekozen voor simpelweg ‘Maritime Innovation Award’ en ‘Wim Timmers Ontwerpersprijs’. De prijzen worden dit jaar uitgereikt op 6 november tijdens het Maritime Awards Gala 2014.

Maritime Innovation Award

De Maritime Innovation Award (voorheen HME Maritime Innovation Award) stimuleert innovatieve ontwikkelingen binnen het maritieme cluster en geeft meer bekendheid aan de vernieuwende kracht die uitgaat van de maritieme en offshore toeleveringsindustrie. Ieder Nederlands bedrijf, dat recentelijk een nieuw product, dienst of proces voor de maritieme industrie heeft geleverd, kan zich aanmelden.

Meer informatie over de beoordelingscriteria en het aanmeldformulier vindt u hier op de website van Netherlands Maritime Technology, die de prijs jaarlijks blijft uitreiken. Inschrijven is overigens nog mogelijk tot vrijdag 30 juni 2014.

Wim Timmers Ontwerpersprijs
De Wim Timmers Ontwerpersprijs (voorheen VNSI Wim Timmersprijs) brengt de creativiteit en innovatiekracht van Nederlandse maritieme ontwerpers onder de aandacht bij een breed publiek. De prijs is gericht op de wijze waarop een ontwerp van (een deelsysteem van) een schip of offshore vaartuig tot stand komt. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Netherlands Maritime Technology.

Vier ontwerpers zijn geselecteerd om hun inzending te presenteren op het Ontwerperscongres dat woensdag 4 juni plaatsvindt op de TU Delft. Tijdens deze middag en avond staan maritieme ontwerpers in de spotlights. Direct na afloop van het congres worden de twee genomineerden voor de Wim Timmers Ontwerpersprijs 2014 bekendgemaakt. Klik hier voor meer informatie en om u kosteloos aan te melden voor het Ontwerperscongres op 4 juni 2014.

Meer… NMT

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten