Nieuwe online marktplaats brengt booteigenaren en vakmensen bij elkaar

Voor iedereen met een boot is er nu een handige nieuwe website: Scheepsvakman.nl. Het is de eerste en enige gespecialiseerde digitale marktplaats voor bootwerkzaamheden. Het werkt eenvoudig: als booteigenaar plaats je gratis en vrijblijvend een advertentie voor wat er moet gebeuren aan het vaartuig. Nautische vakmensen zoals jachtwerven, gespecialiseerde bedrijven of zelfstandige professionals brengen vervolgens online offerte uit.

Handig en eenvoudig
Zo wordt je als booteigenaar benaderd door vakmensen in plaats van zelf te zoeken. Daarnaast schept deze manier van werken meer duidelijkheid over kwaliteit en prijzen in de markt. Op de website staan handige tips en praktische richtlijnen voor het schrijven van de opdracht. En er is een uitgebreide bedrijvengids.

De booteigenaar bepaalt op basis van de verschillende offertes met wie hij zaken wil doen. Hij kan er ook voor kiezen eerst eens aan boord af te spreken met een of meerdere vakmensen. De definitieve prijsafspraak komt buiten de website tot stand. Scheepsvakman.nl speelt daar verder geen rol in.

Voor elk soort boot en iedere schipper
De website is bedoeld voor iedereen met een plezier- of beroepsvaartuig. Het maakt niet uit of dat een motorjacht, zeilboot, sloep, werkschip of varend woonschip is. De advertenties zijn divers: de een zoekt een scheepstimmerman of scheepsschilder, de volgende een monteur voor de scheepsdiesel. Of nieuwe zeilen, een aanpassing aan het 24 volt boordnet, een lasser en ga zo maar verder. Eigenlijk werkt Scheepsvakman.nl voor alle opdrachten. Er staan ongeveer twintig verschillende categorieën online.

Scheepsvakman.nl werkt
De eerste reacties uit de markt zijn positief. Jeroen Behrend van Fort Marina aan de Kaag zegt bijvoorbeeld: “Geweldig initiatief! Bij ons bedrijf hebben we meerdere boten in onderhoud en beheer. Soms heb ik zelf niet voldoende mankracht in huis en dan biedt Scheepsvakman.nl uitkomst. De eerste werkzaamheden worden op dit moment al uitgevoerd. Ik kan het iedereen aanraden een opdracht te plaatsten.”

Introductieactie
Het plaatsten van een opdracht is eenvoudig en kan in twee stappen. Bovendien is er nu een spetterende introductieactie. Wie voor het einde van de HISWA op 7 maart een opdracht plaatst, dingt mee naar een middagje varen op een van de supersnelle R.I.B.’s van EvenLos.nl.

Gratis E-mailservice voor vakmensen
Vakmensen registreren zich gratis op Scheepsvakman.nl voor de E-mailservice. Daarmee blijven ze op de hoogte van nieuwe opdrachten binnen hun vakgebied. Vanaf 29,- (ex btw) per maand krijgen ze rechtstreeks contact met booteigenaren om offertes te plaatsen. Omdat de website nieuw is, zijn de eerste twee maanden nu sowieso gratis en vrijblijvend. Inschrijving bij de kamer van koophandel is een voorwaarde.

Vernieuwend
Scheepsvakman.nl is de eerste en enige gespecialiseerde marktplaats voor bootwerkzaamheden. De site is online vanaf januari 2010. De officiële lancering vindt plaats tijdens de HISWA 2010. Doe Het Zelf Plein 05.320C. Scheepsvakman.nl dingt mee naar de innovatieprijs.

Bron: Scheepsvakman.nl, 15-02-2010;