IMO lanceert GloMEEP met energie efficiënte technieken

  • binnenvaart

De International Maritime Organization (IMO) heeft de site Glomeep.imo.org gelanceerd op 4 augustus. Op de site zijn alle belangrijke informatie en updates te vinden over Global Maritime Energy Efficiency Partnerships (GloMEEP). Een informatie portal met een overzicht van alle energie efficiënte technieken voor in de scheepvaart om de uitstoot van broeikasgassen in de industrie te verminderen.

Naast een toelichting op de technieken zoals machines, propulsion en romp verbeteringen, is er per techniek ook een overzicht van de beschikbare en betrouwbare studies die zijn verricht naar deze technieken. Bij sommige technieken is zelfs een indicatie van de te verwachten kosten gegeven.

Op de site staan vijf categorieën waarin de technieken zijn onderverdeeld. Per categorie zijn alle technieken en systemen overzichtelijk geordend, ook is aangegeven wat de technical maturityis en op welk type schepen het toepasbaar is. Naast een algemene uitleg per techniek, zijn ook diverse onderzoeken en studies beschikbaar.

Related news

List of related news articles