Nieuwe vestiging voor Damen Marine Components in Hardinxveld-Giessendam

Damen Marine Components Netherlands (DMC NL) is gestart met de bouw van haar nieuwe vestiging in Hardinxveld-Giessendam. Het gebouw, met zowel kantoor als constructieruimte heeft straks plek voor tachtig mensen. De eerste heipaal is geslagen op de plek van het voormalige DMC-hoofdkantoor. 

DMC heeft een tweeledig motief voor de bouw van het nieuwe pand. De eerste reden is om meer werkruimte te creëren vanwege het gegroeide aantal medewerkers na de fusie tussen DMC en Van der Velden Marine Systems (VDVMS), eerder dit jaar.

Het nieuwe pand heeft de capaciteit voor de complete reeks van disciplines, engineering, supply chain management, verkoop en ondersteuning en project management en financiën en HRM en ICT.

Groeipotentieel
De tweede hoofdreden om het nieuwe pand te bouwen, is het groeipotentieel dat zich bij DMC aftekent. Een groeimarkt die de totale portefeuille van DMC behelst: DMC’s straalbuizenen de Van der Velden roeren en stuursystemen. Er is ook groeiruimte via uitbreiding van hun portefeuille. Er wordt gewerkt om het assortiment te verbreden en enkele nieuwe producten te introduceren.

In de architectuur van het nieuwe gebouw valt duidelijk DMC’s relatie met de Damen Shipyards Group te herkennen.