Nieuwe Wärtsilä-simulatorsoftware voor STC Group

Drie maritieme trainingslocaties van de STC Group (zeevervoer en logistiek onderwijs) krijgen de nieuwe Wärtsilä-simulators (software) voor moderne navigatievaardigheden. Met de zogenaamde Wärtsilä Navi-Trainer Professional (NTPRO) 5000 worden de leerlingen getraind in de nieuwste benadering van navigatie en de vaardigheden die nodig zijn aan boord van moderne schepen. De software is op maat gemaakt en zeer realistisch.

Eind augustus 2019 zullen alle simulator klasslokalen klaar voor gebruik in Rotterdam, Stellendam en Katwijk. De trainingssoftware is mogelijk gemaakt door het European Regional Development Fund.

“Veiligheid op zee vereist dat bemanningen volledig en goed worden opgeleid. Onze simulatorsoftware is ontworpen om ervoor te zorgen dat cursisten hands-on, realistische ervaringen met de nieuwste navigatiesystemen kunnen opdoen. In samenwerking met onze vrienden en partners van trainingsinstituten over de hele wereld hebben we een uitgebreid, flexibel en aanpasbaar productonderhoud en ontwikkelingsprogramma ontwikkeld”, aldus Wärtsilä.