Nieuwe zeesluis, wat gebeurt er in februari?

  • binnenland

Deze maand verrijst het nieuwe bediengebouw langzaam aan (nummer 1 op de foto). Ook de deurkassen worden de hoogte in gebouwd (nummer 2 op de foto). De beton- en ankerwerkzaamheden aan de kolkwanden lopen deze maand door (nummer 3 op de foto).

Bediengebouw krijgt langzaam aan vorm
De fundering van het nieuwe bediengebouw zit in de grond en de komende maanden komt dit gebouw naast de betoncentrale langzaam tevoorschijn (nummer 1 op de foto). In SHIP kunnen bezoekers de maquette van het nieuwe bediengebouw bekijken.

Deurkassen gaan de lucht in
Ook de deurkassen groeien in de komende maanden verder de lucht in (nummer 2 op de foto). Eerst wordt de wapening van de wanden gevlochten, daarna wordt het beton gestort. Dit gebeurt laagsgewijs. Dat wil zeggen dat de wanden bestaan uit verschillende lagen beton.

Beton- en ankerwerkzaamheden voor kolkwanden
De beton- en ankerwerkzaamheden voor kolkwand, zowel aan de noord- als de zuidkant, lopen door (nummer 3 op de foto). Op de wapening van de kolkwand wordt de ankerbalk gebouwd, waarin daarna de ankers worden aangebracht. Met deze ankers zit straks de diepwand van de kolkwand vast in de ondergrond. Elke anker is ongeveer 40 meter lang.

Photo:

Related news

List of related news articles