Nog nooit op een offshore platform geweest? Dit is je kans!

Google heeft voor het eerst een street view met 360° tour gelanceerd op een moderne offshore-platform midden op de Noordzee. Als bezoeker verken je het hele platform, trotseer je de bruggen midden op de Noordzee en bekijk je filmpjes van werknemers die vertellen over hun werk en manier van leven op het Britse offshore platform ‘Cygnus’. 

Cygnus staat op het grootste gasveld in de Noordzee. Operator Neptune Energy en partner Spirit Energy hebben Google de opdracht gegeven zodat kunnen bezoekers een kijkje kunnen nemen in de wereld en het leven van mensen in de offshore. Ga naar www.spirit-energy.com/cygnus/ om de tour te bekijken.

De bezoeker kan de Cygnus verkennen door op verschillende knoppen te klikken en bemanningsleden vertellen over hun werk en leven op de producerende gasinstallatie in de Noordzee. Er is veel te zien, zoals het helikopterplatform, de putmond, controlekamer en de accomodatieruimtes, fitness-, vrijetijds- en restaurantruimtes. Er wordt gedetailleerde informatie weergegeven over de structuur, de rol in de Britse economie en uitleg over het leven en werken op zee.

Zelf over bruggen lopen midden in de Noordzee
Cygnus bestaat uit twee installaties, Alpha en Bravo. Alpha heeft drie platforms die met bruggen met elkaar zijn verbonden midden in de Noordzee. De bezoekers kunnen met de Street View zelf de elementen trotseren door over de bruggen te lopen van het ene platform naar het andere.

Het Cygnus-veld ligt in de zuidelijke Noordzee zo’n 150 kilometer voor de Britse kust en produceert sinds december 2016 gas. Dit veld draagt tot 8 procent van het Britse gasverbruik, genoeg gas voor 1,5 miljoen Britse huishoudens.

Het Cygnus-veld is de grootste ontdekking in de zuidelijke Noordzee in de afgelopen 30 jaar. Via een nieuwe verbinding van 55 kilometer lang wordt er gas geëxporteerd naar de Bacton-Terminal.