Nol Engelen vereeuwigd op Meerpaal 16 in Rotterdam

  • binnenland

Nol Engelen, schipper van binnenvaarschip ‘Waterbakfiets’ is vereeuwigd op een koperen plaat op Meerpaal 16 in Rotterdam. De Waterbakfiets was 20 jaar geleden het eerste schip in het vletverkeer voor de containervaart in Rotterdam. Elke container op de Waterbakfiets is een vrachtwagen minder in de haven. Nol Engelen heeft met de Waterbakfiets 250.000 containers vervoerd in de Rotterdamse haven in de afgelopen 20 jaar. Met de onthulling werd de Meerpaal 16 meteen omgedoopt tot ‘de NOL’ 

Schipper Nol Engelen van de Waterbakfiets werd door directeur Emile Hoogsteden van het Havenbedrijf Rotterdam toegesproken en bedankt voor zijn grote inzet in de Rotterdamse haven. Hij eerde Nol met een dankbetuiging aan ‘de mannen’ die het echte werk doen dag in dag uit om de haven groot te maken. ’De onderneming Waterbakfiets is daar een goed voorbeeld van’. Emile overhandigen een speciaal boek over het ontstaan van de Rotterdamse haven.

Diederik Antvelink, oprichter en eigenaar van NedCargo: “De vertragingen in de haven in 2006 en de economische crisis in 2009’. “samen met Nol hebben we die tijden geslecht en een enorme band gekregen. Het is daarom dat Nedcargo als eerbetoon aan Nol Engelen alles in het werk heeft gezet om de Nol en de waterbak fiets te vereeuwigen.

Haringparty 23-06-16

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten